02 mei 2022

Contract voor Jorge Hernandez

De 21-jarige linkspoot zette zijn handtekening onder een contract van 2 jaar met een optie voor een derde seizoen. Daarmee wordt hij ook de eerste Mexicaan ooit bij KV Mechelen.

Hernandez is een aanvallende middenvelder. Hij komt transfervrij over van het Oekraïense FC Chornomorets Odessa, daar werd zijn contract in onderling overleg ontbonden. Zijn opleiding kreeg hij bij de LA Galaxy Academy. Tijdens een testperiode heeft hij de sportieve cel kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten.

“Jorge heeft balvastheid, techniek en een goeie trap getoond”, zegt sportief directeur Tom Caluwé. “Daarnaast heeft hij ook sterke fysieke testen neergezet. Dat ondanks het feit dat hij al even geen matchen heeft kunnen spelen.”

Hernandez is blij dat hij zich opnieuw op het voetbal kan focussen: “Het is een moeilijke en bizarre periode geweest. Ik ben net op tijd kunnen vertrekken uit Oekraïne, al heb ik nog een paar explosies gehoord. Daarom ben ik ook zo enorm dankbaar dat ik hier nu teken. Ik heb al een match bijgewoond en ik kan niet wachten om voor die fans te spelen."