Malinwa verliest aangenaam kijkstuk op Charleroi

Samenvatting

Engvall zette Malinwa al vroeg in de partij op voorsprong. Nkuba zette de 1-1 ruststand met een heerlijke pegel op het scorebord. Na de pauze leek de thuisploeg het laken naar zich toe te trekken met twee doelpunten van Bayo. Engvall bracht nog hoop in de Mechelse rangen, maar de negen minuten extra tijd leverde geen Mechels doelpunt meer op. Eindstand Charleroi - KVM: 3-2.

Ons moment

Het was geleden van 3 augustus 2019 dat Gustav Engvall tot scoren kwam voor Malinwa. Zijn geweldig doelpunt tegen Racing Genk zal de Zweed zich nog lang herinneren, want bij de viering blesseerde het nummer 20 van geelrood zich aan de knie. Een blessure die hem maanden aan de kant hield. Vanavond stond Engvall nog een keer in de basis en bedankte de coach met twee treffers.

Gustav Engvall: " Voor mezelf is het belangrijk om die 90 minuten vol te maken."

"We speelden wel goed, maar slikten te makkelijk doelpunten. Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken met veel kansen, maar helaas verliezen we. Als we onze kansen genoeg afmaken staat het 1-3 bij de rust en dan is het een andere match, daar hebben we te weinig geluk." 

"Het is een moeilijk seizoen geweest voor mij, maar ik ben elke dag blijven vechten. Ik ben blij om vandaag op het veld te staan. Voor mezelf is het belangrijk om die 90 minuten vol te maken. Ik hoop dat ik volgende week in de laatste wedstrijd mezelf nog eens kan tonen aan de fans."

Wouter Vrancken: "Fier op de prestaties, alleen jammer van het resultaat."

"Het is weer het verhaal van de play-offs. Onze slechtste wedstrijd winnen we, in de vier volgende matchen zijn we steeds de betere ploeg en die verliezen we. Dat is heel jammer, want er had meer in gezeten. De efficiëntie is iets minder op het einde van het seizoen."

"Ik ben heel fier op de jongens, veel jongens hebben heel weinig gespeeld de laatste weken en maanden. Een paar jonge jongens die het heel goed gedaan hebben. Bas heeft zo goed als een hele wedstrijd gespeeld. Ook Rune die in die tien minuten heeft laten zien dat die er stond en dat hij mee was met het hele verhaal. Ik ben wel fier op de prestaties, alleen jammer van het resultaat."

 
"Ik denk dat Charleroi heel efficiënt is en wij niet. Als wij 50 procent van onze kansen afmaken, scoren we vandaag heel veel. We moesten altijd drie goals maken voor rust. Maar ik wil niet negatief zijn na zo’n seizoen. De ploeg heeft mij zoveel gegeven."

Bas Van den Eynden: "Dit smaakt naar meer"

"Ondanks de nederlaag hou ik een goed gevoel over aan deze wedstrijd. Het was fijn aan de aftrap te kunnen staan. Het was toch wat zoeken in het begin, maar al snel vonden we elkaar. We kregen voldoende kansen om met een ruime voorsprong te gaan rusten, maar we lieten het na om ze af te maken."

"Ik hoop volgende week ook aan de wedstrijd te mogen beginnen. Ik heb al op de bank mogen zitten bij thuiswedstrijden en de sfeer die je dan voelt, daar wil je echt in kunnen voetballen."

Wouter Vrancken laat zes nieuwe namen opdraven tegen Charleroi

Voorbeschouwing

Op de vijfde speeldag van deze Europe Play-offs staan we voor een trip naar Mambourg. Op zaterdag 14 mei wordt om 20u45 in en tegen Sporting Charleroi afgetrapt.  Hieronder kan u een overzicht terugvinden van de vorige partij, die ook de eerste partij was van deze Play-offs.

Voorspel & win

Wat wordt volgens jou de uitslag tegen Charleroi?

Waag je kans en maak kans op leuke prijzen!

Inzichten

  • KV Mechelen bleef ongeslagen in de laatste vijf ontmoetingen met Sporting Charleroi in de Jupiler Pro League (W3, G2), de laatste nederlaag tegen de Zebra's dateert al van februari 2020 (1-2).

 

  • Marco Ilaimaharitra was direct betrokken bij twintig doelpunten in zijn 153 Jupiler Pro League-optredens (8 goals, 12 assists); de middenvelder uit Madagascar is de enige speler van Charleroi die in elk van de laatste vijf seizoenen in 1A bij minstens drie doelpunten betrokken was.

 

  • Geoffrey Hairemans, die in de vorige speelronde scoorde tegen KAA Gent, was direct betrokken bij vijf doelpunten tegen Charleroi sinds hij terugkeerde naar de Jupiler Pro League in 2017/18 (3 goals, 2 assists), in die periode was de aanvaller van Mechelen tegen geen ploeg bij meer treffers betrokken (ook 5 tegen KV Oostende).

 

  • Charleroi, dat elf keer scoorde in de laatste vier thuisduels in de Jupiler Pro League, staat al op 27 doelpunten in het eigen Stade du Pays dit seizoen, het hoogste aantal thuisdoelpunten in een jaargang voor de Carolo's sinds 2018/19 (toen 33).

 

  • KV Mechelen verloor dit Jupiler Pro League-seizoen nog niet van Charleroi (W2, G1), ondanks dat Malinwa in die drie duels meer schoten tegen kreeg dan de Carolo's (Mechelen 41 schoten tegen, Charleroi 28).

De vorige confrontatie

Tijdens de eerste wedstrijd van deze Europe Play-offs, klopten we Charleroi in eigen huis met 1-0. Het was Jordi die met een fraai doelpunt in het begin van de tweede helft de ban brak. Onze doelman, Coucke, hield in de tweede helft met een geweldige reflex de 3 punten thuis.