Kansenregen van KV eindigt in nederlaag (1-2)

Samenvatting

KV Mechelen heeft een frustrerende nederlaag moeten slikken in eigen huis tegen AA Gent. Ondanks een regen aan kansen in de eerste helft, en een gemiste strafschop van Mrabti, blijft Malinwa met lege handen achter. Ngadeu opende de score, Hairemans kon kort voor affluiten nog gelijk maken. Maar met zowat de laatste aanval van de wedstrijd straft Tissoudali het Mechelse slotoffensief af. Een knap staaltje voetbal van KV, dat helaas geen happy end heeft gekregen.

Ons moment:

Met nog een paar minuten op de klok leek een bliksemschicht van Hairemans op vrije trap de gelijkmaker veilig te stellen. Een uitstekende voorafgaande dribbel van Cuypers verdient evenveel credits. Maar helaas mocht die inspanning niet baten.

Gaëtan Coucke: "Goed voetbal, te weinig resultaat"

"We spelen nu al enkele wedstrijden mooi voetbal, maar het resultaat blijft uit. Dat is wel balen. Op het einde gingen we nog vol voor de drie punten en dat apprecieerden de fans duidelijk."

"De komende twee wedstrijden hebben nu minder belang, maar we hebben een goede groep die elkaar kan motiveren voor zo'n wedstrijden."

Hugo Cuypers: "Soms moet je ook eens lelijk kunnen winnen"

"We namen onze momenten niet vanavond. We speelden al enkele goede wedstrijden, maar telkens zonder resultaat. Wanneer je wil meedoen met de grote jongens, moet je ook eens lelijk kunnen winnen en het blok kunnen zetten. We kiezen voor het verzorgde voetbal en dat leverde ons te weinig punten op om mee te kunnen doen voor de eindwinst."

"Op het einde was er nog een mooi gebaar van de fans. Het was duidelijk dat ze onze manier van spelen dit seizoen konden appreciëren. We zijn er dan ook telkens vol voor gegaan."

Wouter Vrancken: “Fier na zo’n spektakelstuk”

“We hebben een aangename wedstrijd op de mat gebracht. Ondanks de nederlaag ben ik heel fier. Als je zo kan voetballen tegen een sterke ploeg dan mag je trots zijn. We zijn natuurlijk ontgoocheld, maar het is mooi dat we 1-1 maken en toch voluit blijven gaan om een tweede goal te maken.”

“Dat zien ze hier graag in de tribunes. Een truitje nat maken, je hoofd ervoor leggen… dan krijg je de mooie reactie van het publiek na de wedstrijd. Het is heel jammer van het resultaat, want het had een mooie beloning geweest voor mijn jongens.”

Van Hecke en Shved starten in de basis, Hairemans op de bank

Voorbeschouwing

Op dinsdag 10 mei spelen we onze enige midweek wedstrijd van deze Europe Play-offs. Geelrood is op die dag gastheer voor KAA Gent, die het 3 dagen geleden nog partij gaf. De bal gaat om 18u45 aan het rollen. Hier vind je een overzicht van de tweede confrontatie in deze Europe Play-offs.

Selectie

Voorspel & win

Denk jij te weten wat de uitslag tegen Gent wordt?

Neem deel en maak kans op leuke prijzen!

Inzichten

  • KV Mechelen bleef ongeslagen in de laatste zes thuisduels in de Jupiler Pro League (W4, G2). 

 

  • KAA Gent verloor slechts één van de laatste twaalf Jupiler Pro League-matchen (W10, G1): tegen KRC Genk op 24 april (0-1). 

 

  • Mechelen scoorde al veertien keer van buiten het strafschopgebied dit seizoen, vaker dan iedere andere ploeg in de Jupiler Pro League; geen team incasseerde echter minder doelpunten van buiten de zestien dan KAA Gent (3). 

 

  • Nikola Storm scoorde dit Jupiler Pro League-seizoen al vijftien keer, ondanks een Expected Goals-waarde van slechts 6,1 xG, zijn overprestatie van +8,9 is de hoogste van alle spelers in 1A deze jaargang. 

 

  • KAA Gent (43) en KV Mechelen (42) zijn de twee ploegen die dit seizoen de meeste schoten hebben tegen gehad in de Jupiler Pro League Play-offs. 

De vorige confrontatie

Op de derde speeldag van de Europe Play-offs verloor Malinwa met het kleinste verschil van de Buffalo's. Geelrood begon gretig en scoorde ook na een kwartier, maar na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt alsnog afgekeurd. KV bleef duwen en ging op zoek naar de openingstreffer, maar iedere keer stond de doelman of een Gents been in de weg. Het was uiteindelijk KAA Gent dat 10 minuten voor affluiten het enige doelpunt van de wedstrijd maakte.