KVM naar de bekerfinale! (1-0)

Samenvatting:
In een nagelbijtend potje cupvoetbal was het lang wachten op een doelpunt. Essevee werd in de eerste helft tot tien herleid na rood voor Ciranni, maar Malinwa kon pas na knap doelpunt van Bates een kwartier voor tijd definitief afstand nemen en het finaleticket veilig stellen.

Zo voetbalt KVM op zondag 30 april om 14u30 tegen R. Antwerp FC of R. Union SG in het Koning Boudewijnstadion.


Ons moment:
David Bates! David Bates! David Bates!

Geoffrey Hairemans: “Het maakte niet uit hoe, we gaan naar de Heizel!”

“Hiervoor hebben we gestreden. We hebben een moeilijk seizoen en we zijn blij dat we deze finale aan de suppoirters kunnen schenken.”

“Zulte Waregem heeft heel veel grote spelers en we wisten dat het bikkelen zou zijn op het veld. Het maakte niet uit hoe, maar we gaan de Heizel. Wie weet kunnen we daar iets halen tegen Antwerp of Union.”

Nikola Storm: “Ik kijk ernaar uit om opnieuw die finale te spelen!”

“We wisten dat het alle kanten uit kon gaan. Dat bleek ook meteen. We probeerden ze bij de keel te grijpen, maar dat lukte gewoonweg niet. Zij speelden een goede wedstrijd, heel georganiseerd.”

“Uiteindelijk telt de stand na de twee wedstrijden en daarin hebben we twee keer meer gescoord. Ik kijk er echt naar uit om opnieuw een bekerfinale te spelen.”

Steven Defour: “We deden niets wat goed was vandaag, maar we staan wel in de finale"

“Een bekerfinale spelen tijdens een seizoen als dit is fantastisch. Ik ben zeer tevreden dat ik dit meteen mag meemaken nadat ik begin dit jaar de trainingen overnam.”

‘De finale binnen halen was het enige wat telde. Op het veld hebben we werkelijk niets uitgevoerd wat we gevraagd hadden. Ook tegen tien man niet. Nu goed, morgen herinnert niemand deze wedstrijd nog. We kijken uit naar die finale, maar eerst moeten we in de competitie wel blijven presteren.”

Vorige confrontatie

 

De heenmatch kon niet slechter beginnen voor Malinwa. Al na vijf minuten was Gaetan Coucke geklopt door Ndour.

Geel-rood liet het hoofd niet hangen, gesteund door zo'n 1.000 meegereisde Kakkers. Op het halfuur zorgde Storm voor de verdiende gelijkmaker.

De tweede helft begon een pak beter dan de eerste, nu was het Malinwa dat snel kon scoren. Mrabti sneed naar de eerste paal en legde de bal subtiel binnen.

Bibberen tot het einde was het voor iedereen die geel-rood een warm hart toedraagt. Al zeker wanneer Lavalée z'n tweede gele en dus de rode kaart kreeg.

Toch kon Malinwa de 1-2 stand verdedigen tot affluiten en mogen we op 28 februari met een doelpuntje voorsprong aan de terugmatch beginnen.