Voorbeschouwing

Op zaterdag 1 oktober trekt Malinwa voor de tweede keer dit seizoen naar Jan Breydel. Ditmaal om er Club Brugge partij te geven. Hier vind je alle info over de confrontaties van vorig seizoen, enkele interessante inzichten en een vooruitblik samen met onze coach.

Feiten & inzichten

  • Rob Schoofs (KV Mechelen) heroverde dit Jupiler Pro League-seizoen elf keer het balbezit in het aanvallende derde, vaker dan iedere andere speler.

 

  • Alleen KRC Genk kreeg dit Jupiler Pro League-seizoen meer grote kansen (27) dan Club Brugge (26), terwijl KV Mechelen de ploeg is met de minste grote kansen in de competitie (6).

 

  • Club Brugge verloor de laatste competitiewedstrijd (3-0 tegen Standard Luik) en kan voor het eerst sinds november 2018 opeenvolgende matchen in de Jupiler Pro League verliezen (toen 2).

 

  • Club Brugge won tien van de laatste twaalf Jupiler Pro League-matchen tegen KV Mechelen (G1, V1) en maakte in deze twaalf wedstrijden 36 doelpunten.

Voorspel & win

Doe mee en maak kans op tickets voor een reguliere thuismatch óf een exclusief duoticket tegen Anderlecht.

Vorig seizoen

Vorig seizoen haalde Malinwa drie op zes tegen de landskampioen. Vooral de thuiswedstrijd in november was er eentje om duimen en vingers bij af te likken.

Nadat Dost Club op voorsprong had gebracht, klom Malinwa weer langszij met een schuiver van Cuypers. De drie punten werden veiliggesteld door Rob "Lob'ke" Schoofs. Met een heerlijke boogbal verschalkte hij Mignolet.

In de terugwedstrijd kon Malinwa nooit echt een vuistmaken. Ex-Kakker Rits en Skov Olsen maakte de Brugse doelpunten in de 2-0 uitnederlaag.