Malinwa geeft het weg in het slot

Samenvatting:

Malinwa moet Eupen verlaten met lege handen. Al had het lang oog op puntengewin in de Oostkantons. Maar doelpunten in het slot van de kleine N'dri met de kop en Baiye na een afvallende bal op hoekschop beslisten daar anders over.

De eerste helft was helemaal voor KVM. Verstraete scoorde snel de 0-1 en de 0-2 hing eerder in de lucht dan de gelijkmaker van Eupen. In de tweede helft bleef geel-rood stelselmatig grip op de match verliezen. Enkele onoordeelkundige fases uitten zich in steeds meer druk van Eupen en dus die twee onnodige tegendoelpunten op het einde van de wedstrijd.

Ons moment: 

De fase met de terugspeelbal in de tweede helft. Daar kreeg Malinwa de kans om zich op een dubbele voorsprong te zetten en het licht helemaal uit te doen bij Eupen. De pogingen vonden jammer genoeg telkens een tegenstander op hun weg.

Lavalée: Hier moet je gewoon winnen

"Met alle respect voor de tegenstander van vandaag, maar hier moet je gewoon winnen vandaag. Ik heb geen woorden om dit te beschrijven, dit is een grote ontgoocheling."

"Je voelt onze grip op de match steeds minder worden en dan scoren ze het twee keer op stilstaande fase. We reageren daar verkeerd."

"We moeten dringend punten pakken in de wedstrijden die er zitten aan te komen."

Verstraete: Kinderlijk weggegeven

"We hebben de laatste 10 minuten als kinderen gespeeld. Maar we kunnen toch niet blijven pamperen. Dit is beschamend, zeker richting de supporters en al helemaal voor de mensen in het bezoekersvak."

"Dan scoort voor Eupen nog de kleinste op een stilstaande fase. Ik zeg het, het is kinderlijk hoe we gespeeld hebben. Je hebt zo lang oog op de drie punten en dan moet je zonder punten naar huis. Frustrerend."

Defour: Je verdient hier niets

"Eerste helft deden we wat we moesten doen. Eupen kwam niet in het stuk voor. Zelfs in de tweede helft niet, tot je een fout maakt op een compleet onnodige plek. Als je het dan zo uit handen geeft, verdien je eigenlijk ook niets."

"De mentaliteit in de tweede helft zat ook helemaal verkeerd. We verliezen daar volledig de kwaliteit aan de bal."

"We moeten dit seizoen doorkomen door elke wedstrijd aan te vatten om ze te winnen en niet naar boven of beneden te kijken. Die wil miste ik in de tweede helft."

Fase per fase

Volg de wedstrijd hier fase per fase.

Opstelling

Welkom in het matchcenter van de uitwedstrijd in en tegen Eupen. Voorafgaand aan de match van vrijdag 10 februari blikken we terug op onze vorige confrontatie met KAS Eupen en geven we je enkele interessante inzichten mee.

Voorspel & win

Wat wordt de score? Geef je voorspelling door  en maak kans op duotickets voor een thuismatch van Malinwa.

Feiten & inzichten

  • Konan N'Dri voltooide dertien dribbels na het WK 2022, alleen Victor Boniface (18) en Mousa Al Tamari (14) kwamen in deze periode tot meer geslaagde dribbels dan de aanvaller van KAS Eupen.
     
  • Kerim Mrabti, die tegen KAS Eupen voor de 75e keer in de basis kan starten in de Jupiler Pro League, was in zijn laatste drie competitieduels bij drie treffers betrokken (1 goal, 2 assists), bij evenveel als in zijn voorgaande achttien wedstrijden in 1A (ook 1 goal en 2 assists).
     
  • KV Mechelen pakte seizoen minder punten in uitduels dan iedere andere ploeg (4), terwijl alleen RFC Seraing (5) in eigen huis minder punten wist te verzamelen dan KAS Eupen (11 – net als Zulte Waregem).
     
  • Nadat Mechelen eerder dit seizoen in eigen huis al wist te winnen van KAS Eupen (2-1) kan Malinwa voor het eerst sinds 2016/17 beide ontmoetingen met de Panda's binnen één jaargang winnend afsluiten.

Vorige confrontatie

De thuismatch tegen Eupen was de tweede met Steven Defour als T1 van KVM. Malinwa had vertrouwen na de overwinning tegen Standard, maar dat vertrouwen kreeg al vrij snel een deuk. Ndri - "Niet de grootste" - die kon scoren op een hoekschop en Eupen op 0-1 zette.

Malinwa herstelde vrijwel meteen, Da Cruz kon de rebound na de rebound tegen de netten schieten. Wat later kreeg Malinwa ook nog een strafschop. Vlaerberghe zette zich achter de elfmeter, doelman Moser pakte.

In de tweede helft was het nog zwoegen en zweten om de drie punten binnen te halen. Bates kreeg nog een lichte tweede gele kaart en dus rood.

Een kwartier voor het einde brak Malinwa dan toch de ban, Ngoy trapte zijn penalty wel tegen de netten en zette Malinwa op 2-1.