KV Mechelen - RSC Anderlecht: Malinwa vergeet kansen af te maken tegen efficiënt Paars-Wit

Samenvatting

KV Mechelen slikt een dure nederlaag tegen Anderlecht. Vooral omdat de eerste helft veelbelovend was. Véél kansen en zelfs een voorsprong: Vanlerberghe. Maar Anderlecht had een hoop minder kansen nodig om drie keer te scoren. Stroeykens (2x) en Fabio Silva doen Malinwa de das om.

Ons moment

Kort na de gelijkmaker van Anderlecht verdwijnt een schot van Hairemans tegen de paal. Nét niet. En niet alleen kenmerkte dat heel de wedstrijd van KV Mechelen. Ook was de voorsprong daar broodnodig. Want Stroeykens en Fabio Silva knallen minuten later de laatste treffers tegen de touwen.

Danny Buijs: “Door enkele persoonlijke keuzes die niet goed waren verliezen we de wedstrijd.”

“Ik zit hier met een dubbel gevoel. Ik heb veel goede dingen gezien, maar door individuele fouten laten we de wedstrijd uit handen glippen. We voetballen goed en gaan met een mooie 1-0 de rust in. Maar dan zijn er twee cruciale momenten waarop we doelpunten tegen krijgen. Meteen na de rust en net nadat Hairemans tegen de paal mikte.”

“Door enkele persoonlijke keuzes die niet goed waren, verliezen we de wedstrijd. Want vergeet niet, Coucke pakte twee keer de bal van een doorgebroken speler. Maar je moet als speler altijd blijven geloven dat je doelman de bal zal pakken en gaan voor de rebound. De details waren vandaag ook niet in ons voordeel. Iedereen baalt van deze nederlaag.”

Julien Ngoy: "We hadden genoeg kansen"

Het werd een frustrerende namiddag voor Julien Ngoy. KV Mechelen speelde heel wat kansen bijeen, maar scoren ging moeilijk. "Efficiëntie was misschien het verschil. We kregen genoeg kansen, maar konden ze niet afwerken. Daardoor verliezen we hier vandaag."

"Anderzijds konden we ook de score niet vasthouden", gaat Ngoy verder. "De kleine foutjes doen ons de das om. We moeten hard blijven werken, elke dag en elke week om zo weinig mogelijk fouten te maken."

Thibaut Peyre: "Anderlecht was efficiënter"

Ook Thibaut Peyre reageert teleurgesteld. "We weten dat het snel kan gaan in het voetbal, kleine foutjes worden meteen afgestraft. Bravo voor Anderlecht, want zij waren vandaag wel efficiënt. Maar we moeten verder blijven werken en het hoofd naar boven houden. We bekijken het match per match en proberen het maximum van de punten te halen."

Volgens Peyre moet KV Mechelen de wedstrijd sneller weten af te maken. "Hoe we spelen in de tweede helft kan eigenlijk niet, zeker als je de eerste helft bekijkt. Met alle respect voor Anderlecht, maar we moeten hier vandaag winnen."

Gaetan Coucke: "Twee goals op dezelfde manier"

Vooral voor Gaetan Coucke was het een frustrerende wedstrijd. Twee keer stopt hij Fabio Silva af met een knappe reflex, en twee keer belandt de bal alsnog tegen de touwen. "De tweede goal valt op exact dezelfde manier als de eerste. Eigenlijk kwamen ze amper tot kansen, zeker in de eerste helft."

"Ik kan dat frustrerend vinden als doelman, maar daar koop ik op het einde van de rit niets mee", gaat Coucke verder. "We gooien de wedstrijd in de eerste minuten van de tweede helft weg, terwijl dat eigenlijk niet nodig was."

Voorbeschouwing

Op zondag 9 oktober om 13u30 ontvangt Malinwa RSC Anderlecht in het AFAS Stadion. Hier vind je voorafgaand aan de wedstrijd een terugblik naar de wedstrijden van vorig seizoen, enkele interessante inzichten en een vooruitblik samen met onze coach.

Feiten & inzichten

  • Mechelen verloor het meest recente thuisduel met RSC Anderlecht in de Jupiler Pro League, maar verloor in 1995-2007 voor het laatst opeenvolgende thuismatchen tegen Paars-Wit (toen 6 op rij).
  • Geen ploeg stond de tegenstander zo weinig balcontacten toe in het eigen strafschopgebied als RSC Anderlecht dit Jupiler Pro League-seizoen (155 – net als Union).
  • Rob Schoofs won 81 keer balbezit in de Jupiler Pro League, alleen KRC Genk-middenvelder Patrik Hrosovsky (99) deed dat deze jaargang vaker.
  • Felice Mazzu verzamelde slechts dertien punten uit zijn eerste tien Jupiler Pro League-duels als trainer van RSC Anderlecht, het laagste aantal na zoveel duels voor een manager van Paars-Wit sinds René Vandereycken in 1997 (ook 13).

Voorpel & Win

Al een uitslag in je hoofd? Geef hem hier door en wie weet win je een duoticket voor een van de volgende thuiswedstrijden van Malinwa.

Vorig seizoen

Vorig jaar puurde Malinwa geen punten uit de dubbele confrontatie met Anderlecht. De match in het Lotto-park was er eentje om snel te vergeten. Malinwa werd met zware 7-2 cijfers wandelen gestuurd. In de thuismatch, die afgewerkt werd zonder publiek wegens Corona, werd er met het kleinste verschil verloren.