KV geeft voorsprong weg na rode kaart

Samenvatting

In eigen huis heeft KV Mechelen dure punten laten liggen tegen een al bij al zwak Charleroi. De Kakkers domineerden nochtans de eerste helft, speelden kans na kans bijeen en scoorden zelfs twee keer via Storm en Hairemans.

Een rode kaart voor Schoofs vlak voor de rust maakte alles een stuk moeilijker. Charleroi profiteerde en scoorde in de tweede helft twee keer via Zorgane en kwam een paar keer dicht bij een derde.

Ons moment

KV Mechelen was heer en meester in de eerste helft. Tot ongeveer minuut 42, toen Schoofs te hard doorging op Nkuba en rood kreeg, een kantelpunt in de match. Charleroi kwam terug in de match, kwam gelijk en had nog de beste kansen om de drie punten mee te nemen.

Nikola Storm: "Op het einde was het nog bibberen"

"We starten heel goed en spelen een goede wedstrijd, ook met 10. Maar op twee minuten verliezen we het even en dat is echt vervelend, een zuur gevoel. Als je de eerste helft ziet, kunnen we makkelijk 3-0 of 4-0 voorstaan. En als die rode kaart valt, dan wordt het natuurlijk moeilijker."

"Op zich stonden we de tweede helft nog wel goed. Charleroi scoort via een afgeweken schot, waardoor ze opnieuw vertrouwen krijgen. Kort daarna valt de tweede goal, dat was zuur voor ons. Ze hadden veel balbezit, maar echt grote kansen waren er nog niet. Op het einde was het nog bibberen, dus misschien moeten we ook wel tevreden zijn dat we nog een punt hebben."

Steven Defour: “Spelers gefeliciteerd met hun mentaliteit”

“Ik heb er weinig woorden voor dat we vandaag maar een punt pakken. In de eerste helft spelen we Charleroi van het kastje naar de muur én terug. We hadden wel vier of vijf doelpunten kunnen maken. Jammer genoeg pakten we die rode kaart. Dat was niet slim van Rob, al verwijt ik hem niets.”

“En dan in de tweede helft speelde Charleroi lange tijd enkel breed en scoorde het uit het niets, met aan afgeweken schot dan nog. We kregen het dan twee minuten moeilijk met ook een tweede doelpunt tegen. Dan was het pompen of verzuipen. Ik heb mijn spelers gefeliciteerd met hun mentaliteit. Uiteindelijk moeten we misschien wel blij zijn met een punt, al was de hele kleedkamer teleurgesteld.”

Op zondag 5 februari speelt Malinwa thuis tegen Charleroi om 16u. In het matchcenter vind je een terugblik op de vorige confrontatie en kan je de wedstrijd fase per fase volgen.

Vorige confrontatie

De heenwedstrijd in en tegen Charleroi was er eentje om snel te vergeten. Niet per se omwille van het spelniveua, maar wel omdat die wedstrijd niet werd uitgespeeld. De supporters van de Carolo's legden de wedstrijd stil door pyro op het terrein te gooien.

Pas in maart wordt beslist wat er met deze wedstrijd gebeurt en of Malinwa de drie punten mag bijschrijven.