KVM geeft verdiende driepunter in slot uit handen (2-2)

Samenvatting:

Malinwa legde een collectief sterke wedstrijd tegen de leider op de mat. In de eerste helft had geel en rood meer dan het ene doelpunt van Hairemans kunnen scoren, maar het was Trésor die gelijk maakte.

Een kwartier voor tijd scoorde Storm de 2-1, maar in het absolute slot zorgde een kopbal van Heynen nog voor een puntendeling.

 

Ons moment:

De heerlijke ingeving en het overzicht van invaller Malede in minuut 75 zorgden bijna voor een stunt met de goal van Storm.

Nikola Storm: “We lopen bij de 2-2 met te veel uit de zestien"

“Het is o zo jammer. We hadden moeten winnen. Ze kregen nog één bal om in de zestien te gooien en staan met veel man in het strafschopgebied terwijl wij te enthousiast met te veel uitlopen. Dat mag niet gebeuren want we voetbalden een geweldige partij bij elkaar tegen dit Genk.”

Geoffrey Hairemans: “Dit is zo zuur”

“Je voelde het percies weer aan komen. Laatste seconden en een vrije trap… (zucht). We brachten goed voetbal en versierden veel kansen. Dit is zo zuur. We hadden de drie punten over de streep moeten trekken.”

“Nu, ik denk dat we met een zelfde ingesteldheid zo in Seraing kunnen winnen. Dat moet gewoon. We kunnen niet elke week met een slecht gevoel van het veld stappen.”

Steven Defour: "Dramatisch scenario”

“Dit was een dramatisch scenario: de laatste vrije trap kopten we nog goed weg. Alleen was onze organisatie nadien niet goed aan de tweede paal. We vonden ook dat die voorafgaande vrije trap geen fout was.”

“We zagen het kwaliteitsverschil vandaag niet. We waren dominant wanneer we dominant moesten zijn. We stonden in het blok wanneer Genk kwam en vielen snel aan op counter. Jammer dat we niet eens konden stunten.”

Welkom in het matchcenter van KV Mechelen - KRC Genk. Hier blikken we terug op de vorige confrontatie en kijken we vooruit richting de match van 17 februari om 20u45.

Feiten en inzichten

  • KV Mechelen verloor geen van de laatste negen thuismatchen tegen  Genk in de JPL (W5, G4), hun beste lopende reeks tegen clubs die momenteel uitkomen in 1A.
     
  • Genk verloor twee van de acht JPL-wedstrijden na het WK (W5, G1), waaronder de meest recente match tegen Royal Antwerp (0-1). Dat is één meer dan in de eerste zeventien duels dit seizoen (W15, G1).
     
  • KV verloor geen van de laatste zeven thuismatchen in de JPL (W4, G3), hun beste reeks binnen een regulier seizoen sinds augustus-december 2014 (9).
     
  • KV maakte de meeste doelpunten van buiten het strafschopgebied dit JPL-seizoen (10), waaronder hun laatste twee goals.

Voorspel & Win vs Genk

Kan jij de uitslag tegen de Genkies voorspellen? Geef je score na 90 minuten door en maak kans op duotickets.

20 jaar Redding

De match tegen Genk is niet alleen het eerste bezoek van Wouter Vrancken aan Malinwa als bezoekende trainer, maar ook de match waarop we 20 jaar redding vieren. Op 26 februari is het exact 20 jaar geleden dat Malinwa gered werd door haar supporters.

Wat we van plan zijn? We nodigen enkele belangrijke figuren uit 2002-2003, onder meer Mark Uytterhoeven en Piet Den Boer zullen gehuldigd worden, samen met een delegatie van de ploeg van 2002-2003.

Vorige confrontatie

De heenmatch tegen Genk op speeldag 15 in de JPL was een aangename partij. Genk kwam al snel op voorsprong, maar Malinwa voetbalde aardig mee en kon scoren na een pareltje van Rob Schoofs.

Op het einde van de eerste helft had Malinwa zelfs de kans om op voorsprong te komen, maar Walsh vond doelman Vandevoordt op z'n weg.

Vroeg in de tweede helft glipte Paintsil door de verdediging. Zijn scherpe voorzet kon tegen de netten geduwd worden en was het kalf verdronken voor KVM. Wat later moest El Kannous gaan douchen voor protest, maar dat weerhield Paintsil niet om de derde Genkse goal te scoren.