KV Mechelen - KV Kortrijk: dominante Kakkers pakken drie gouden punten

Samenvatting

KV Mechelen pakt drie gouden punten in de strijd om het behoud. De Kakkers domineerden de wedstrijd, met hoofdrollen voor Mrabti en Storm, elk goed voor een doelpunt. Al counterde Kortrijk sterk: het kwam eerst op voorsprong en later opnieuw gelijk. Julien Ngoy, nét terug uit blessure, scoorde het winnende doelpunt.

Ons moment

Julien Ngoy had als invaller maar een paar minuten nodig om de winnende treffer tegen de touwen te duwen. Op aangeven van zowat de beste man van het plein, Nikola Storm. Leuke statistiek: we wonnen tot nu toe elke wedstrijd waarin Ngoy scoorde. Welkom terug, Julien!

 

Nikola Storm: "Het voelt goed om terug bepalend te zijn"

Storm: "Ik sta hier met een dubbel gevoel. Langs de ene kant voelt het goed om terug bepalend te kunnen zijn voor het team. Ik was de voorbije weken aan het groeien en dat zag je ook vanavond. Helaas voelde ik bij de 3-2 iets in mijn been schieten. Het valt af te wachten hoe mijn lichaam zal reageren, maar ik hoop dat het meevalt."

"Ik denk dat we vanavond terecht de drie punten pakken. Beide ploegen hadden hun momenten, maar we zijn steeds blijven voetballen en dan weet je dat er nog mogelijkheden gingen komen. Gelukkig zat het geluk aan onze zijde vanavond. De komende weken moeten we nog wel wat punten kunnen sprokkelen en liefst ook eens op verplaatsing."

Julien Ngoy: "Beter invallen kan niet"

Ngoy: "Na enkele weken blessureleed terug je kans krijgen en meteen scoren. Mooier kon ik het niet bedenken. Ik heb hard gewerkt om fit te zijn. Een volledige wedstrijd kan ik nog niet aan, maar ik was klaar voor de minuten die ik kreeg. Het voelt goed om terug bij de groep te zijn."

Fred Vanderbiest: “Het was een echte cupmatch”

Coach Steven Defour kan met een gerust hart slapen vannacht. De winst tegen KV Kortrijk betekent dat Malinwa zichzelf weer wat ademruimte geeft in de strijd om het behoud. Al kon hij dat niet zelf vertellen op de nabespreking. Hij kreeg na affluiten nog rood van scheidsrechter Denil wegens protest. Fred Vanderbiest nam zijn plaats in. 

Vanderbiest zag vooral twee ploegen die er vol voor gingen. “Een echte cupmatch. Kortrijk kwam beter in de wedstrijd na 10 minuten en maakten de 0-1, waar we zelf niet goed stonden. We kwamen dan eerst onterecht achter, maar gelukkig reageerden we goed en speelden we Kortrijk het laatste kwartier helemaal weg.”

Vanderbiest looft het lef van coach Defour door de drievoudige wissel door te voeren tegen het einde van de wedstrijd. “We zijn toen ook iets anders gaan spelen, om te scoren. Toen de goal viel, zetten we alles op de verdediging. Over heel de wedstrijd kunnen we eigenlijk tevreden zijn, we hebben zeer weinig weggegeven.”

Ook is Vanderbiest duidelijk tevreden over de terugkeer van enkele sleutelspelers. “Kerim (Mrabti) is het cement vooraan. Hij weet waar je moet lopen en geeft andere spelers de vrijheid om meer af te wisselen. Zo krijgen we meer variatie in het spel.”

 

De opstelling

Voorbeschouwing

Samen met jou blikken we graag vooruit richting de thuismatch tegen KV Kortrijk. We blikken terug op de vorige confrontatie en geven je enkele inzichten mee. Welkom in het Matchcenter van KVM-KVK.

Feiten & inzichten

  • Alleen Wouter Vrancken heeft als trainer meer wedstrijden in eigen huis gespeeld dit Jupiler Pro League-seizoen zonder er één te verliezen (11 met Genk) dan Steven Defour met KV Mechelen (W3, G2).
     
  • Geen team koos dit Jupiler Pro League-seizoen voor meer verschillende basisspelers dan KV Kortrijk (27, gedeeld met RSC Anderlecht).
     
  • KV Mechelen kwam dit Jupiler Pro League-seizoen niet tot scoren in zeven verschillende matchen, even vaak als in heel 2021/22 (regulier seizoen).
     
  • Na de 3-2 zege in april 2022 heeft KV Mechelen de kans om voor het eerst deze eeuw twee thuismatchen op een rij in de Jupiler Pro League tegen KV Kortrijk te winnen.

Voorspel & win

Wat doet KaaVéé deze keer tegen VééKaa? Geef je voorspelling door en maak kans op een duoticket voor een thuismatch van de Malinwa.

Vorige confrontatie

De laatste confrontatie tegen de Kerels herinneren we ons nog heel goed. In de kwartfinale van de beker gingen we er een dikke week geleden met 0-1 winnen. Sandy Walsh maakte het winnende doelpunt in de allerlaatste minuten van de match.

In de competitie trokken we ook al naar het Guldensporenstadion. Die match ging het lekker voor Malinwa. Na 90 minuten stonden zware 1-4 cijfers op het scorebord.