Malinwa wint doelpuntenfestival met 5-4 van KVC Westerlo

Samenvatting

Ondanks een goede start voor de thuisploeg was het wachten tot vijf minuten voor de pauze voor Hairemans de opener van Westerlo kon uitwissen. Geelrood kwam na de pauze scherp uit de kleedkamer en klom meteen op voorsprong. In enkele dolle minuten keek geelrood plots tegen een 2-4 achterstand aan. De wedstrijd leek gespeeld tot Schoofs de thuisploeg opnieuw op sleeptouw nam. Milan Robberechts bedankte zijn coach voor zijn eerste speelminuten voor Malinwa met nog twee doelpunten en bezorgde Malinwa alsnog de zege. 

Ons moment

Milan Robberechts moet de avond van zijn leven hebben beleefd. Debuut maken in minuut 71, gelijkmaker scoren in minuut 77 en Malinwa de zege bezorgen in minuut 85. Getekend, Milan Robberechts!

Danny Buijs: "Dit heb ik nog niet meegemaakt"

Danny Buijs: "Wat een gekke avond. Toen de 2-4 viel, dacht ik even dat het voorbij was. Dan heb je een beetje geluk nodig bij het doelpunt van Schoofs en plots voelde je dat er iets magisch in de lucht hing. Malinwa had een patent op veel doelpunten maken vorig jaar en daar hebben we vandaag een mooi vervolg aan gegeven. De vier tegendoelpunten moeten er wel uit, want we gaan er niet elke week vijf maken."

"Marian Shved liet me weten liever niet te spelen aangezien hij een transfer wil maken. Dan kies ik voor jonge kerels zoals Robberechts die zich wel 100% op deze wedstrijd en deze club willen focussen. Dat het dan zo zou uitdraaien, had ik natuurlijk niet durven dromen. Vorig seizoen kreeg hij blijkbaar de feedback onvoldoende rendement in zijn spel te hebben. Dan heeft hij dat in het tussenseizoen toch aardig opgepikt lijkt me. (lacht)"

Milan Robberechts: "Ik heb me echt geamuseerd op het veld."

"Een beter debuut kon ik me niet inbeelden, echt mooi als je dan nadien al die supporters ziet. De wedstrijd van vandaag was een heel mooi moment, morgen start ik weer van nul en dan zie ik de binnenkort wanneer ik opnieuw speelkansen krijg."

"Ik denk dat veel mensen mijn naam nog niet kenden. Ik speelde dan ook zonder zorgen en kon dingen proberen. Ik heb me echt geamuseerd op het veld. Als je dan nog eens twee keer scoort, wordt het nog veel mooier. Dat ze dan mijn naam scanderen, doet wel iets."

"De twee weken rust die ik van de coach kreeg, hebben me deugd gedaan. Ik was aan een lang seizoen bezig en ik bleef ook op school trainen. Ik heb eigenlijk geen zomerstop gekend. Ik ben nu frisser teruggekomen en ik voel me ook beter in mijn vel."

Rob Schoofs: "Een match die alleen hier Achter De Kazerne kan."

"Bij 2-4 denk je dat het afgelopen is. Zeker als je dan kijkt naar de manier waarop we die goals weer weggeven, dan zakt de moed je in de schoenen. Dan heb je een beetje geluk nodig, iets waardoor je er terug in gaat geloven. Het publiek ging er dan ook weer vol achterstaan en dan krijg je die vibe en voel je dat er iets mogelijk is. Het was tof dat het dan weer zo uitkomt, een match die alleen hier Achter De Kazerne kan, zou ik zeggen. Het was een fantastische avond voor de supporters, denk ik. De sfeer op het einde was geweldig."

"Het was een intense wedstrijd, het ging over en weer maar we verdienden wel om te winnen. Het is zonde dat we deze manier doelpunten weggeven, dan wordt het heel moeilijk om wedstrijden te winnen. Dat is nog al gebeurd dit seizoen en dat gaat toch echt moeten verbeteren. Als we die fouten achterwege kunnen laten, zijn we in staat om nog veel punten te pakken."

"Vandaag misten we veel aanvallende kwaliteiten. We kunnen dan toch nog winnen tegen Westerlo, dat toch goed gestart was aan de competitie. Dat is een compliment voor de groep. Ik hoop dat we weer snel over iedereen kunnen beschikken om ons beste niveau kunnen halen."

Voorbeschouwing

Op zondag 21 augustus ontvangen we promovendus Westerlo. Hieronder blikken we terug op vorige confrontaties, blikken we vooruit op de match en geven we je een aantal interessante inzichten mee.

Babbel met Buijs

Onze coach werpt z'n blik op de afgelopen trainingsweek.

Inzichten

  • Mechelen kwam in de laatste dertien JPL-wedstrijden tegen promovendi tot scoren (26 goals in totaal), hun langste dergelijke run sinds 1984-1994 (22 op rij).

 

  • Mechelen kan voor het derde duel op rij de nul houden in wat pas de vijfde wedstrijd onder Danny Buijs is. Dat lukte de Nederlandse trainer nooit in 128 Eredivisiewedstrijden als T1 van FC Groningen.

 

  • Slechts drie ploegen hadden minder schoten op doel dit seizoen dan KVC Westerlo (16), ondanks dat de ploeg vierde staat qua doelpogingen (54) en derde qua schotconversie (44%).

 

  • Julien Ngoy kan in opeenvolgende thuisduels in de Jupiler Pro League tot scoren komen, nadat hij dat eerder namens KAS Eupen deed in november-december 2020, tegen Charleroi en huidig werkgever Mechelen.

 

  • Igor Vetokele kan de eerste Westerlo-speler worden die in zijn eerste vier Jupiler Pro League-wedstrijden voor de club telkens tot scoren komt sinds het bijhouden van de data. De Angolese spits kan bovendien de eerste Westerlo-speler worden die in vier opeenvolgende wedstrijden scoort sinds Frédéric Gounongbe in september 2014 (5).

Vorige confrontatie

Voor de laatste match tegen Westerlo gaan we terug naar 2 februari 2019. Malinwa hield de drie punten thuis in het seizoen waar we zowel kampioen werden in 1B, als de bekerfinale wonnen. De match zelf eindigde op 3-0 na doelpunten van Van Dammme, Storm en Togui.