KVM haalt 2-0 ruststand niet meer op

Samenvatting:
KV Mechelen liet zich in de eerste helft te simpel ringeloren door een enthousiaste thuisploeg en moest in de tweede helft een twee-nul achterstand goed proberen te maken. Na VAR-rood voor Albanese scoorde Peyre in minuut 70 de aansluitingstreffer, maar een punt sleepte Malinwa niet meer uit de brand.

Ons moment:
De 2-1 van Peyre een kwartier voor tijd zorgde voor nieuwe hoop in de geel-rode rangen. Het bleek uiteindelijk niet de voorbode voor meer.

Danny Buijs: “Het was een onnodige nederlaag die we over onszelf hebben afgeroepen”

“Ik vond het een onnodige nederlaag die we over onszelf hebben afgeroepen. Door onze eerste helft. En door de laatste 8 minuten, waarin we niet gedaan hebben wat er net voor wel goed deden: we gaven weinig weg, drukten hen terug en kregen kansen op 2-2.”

“Zo is het niet goed genoeg om resultaat te halen op dit niveau. Er lagen heel veel mogelijkheden om uit te voetballen. Tegen dit soort jongens moet je erop zitten. Als je een meter ruimte geeft, draaien ze gewoon weg natuurlijk. We moeten dringend defensief veel stabieler worden.”

Thibaut Peyre: "KVO deed ons pijn met scherpe counters"

"We behaalden vanavond een slecht resultaat. Nu zitten we met nul op zes en moeten we snel punten zien te pakken. We hadden wel enkele goede kansen, maar bij hen stond een sterke Hubert in doel. We hebben nog tijd nodig voor alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Laat ons hopen dat het volgende week wel lukt."

Rob Schoofs: "Nood aan punten"

"In de eerste helft waren we bij momenten te laks en zaten we te weinig in het duel. De thuisploeg deed ons regelmatig pijn in de omschakeling. Zelf hadden we wel enkele goede kansen, maar Hubert stond sterk te presteren. Toen de thuisploeg met tien viel, deden we het eigenlijk best goed. We lieten de bal vlot rondgaan van links naar rechts, maar hadden telkens pech bij de afwerking. Op zo'n momenten is het nodig om ook dat geluk te hebben dat dat doelpunt valt."

"Laat me wel duidelijk zijn: we moeten echt wel punten gaan pakken. Een groot deel van de ploeg kent elkaar nog van het voorbije seizoen dus ongeacht de nieuwe coach is het belangrijk dat we presteren en doelpunten maken."

Voorbeschouwing

Op zaterdag 30 juli trekken we naar het zeetje voor een confrontatie met KV Oostende in de Diaz Arena, aftrap om 18u15. Hier blikken we terug op vorige confrontaties en geven we je een aantal interessante inzichten mee.

Feiten & inzichten

  • KV Oostende won geen één van de laatste vier ontmoetingen met Mechelen in de Jupiler Pro League (G1, V3), in deze wedstrijden vielen er gemiddeld 5,3 goals (21 in toaal – KVO maakte er 7 en kreeg er 14 tegen).

 

  • KVO won maar één van de laatste zeven Jupiler Pro Leagu-wedstrijden (G3, V3), de Kustboys hebben al bijna een jaar geen twee duels op rij meer gewonnen (3 duels op rij in juli-augustus 2021).

 

  • Mechelen was in speelronde één van de JPL het team met het meeste balcontacten in de zestien van de tegenstander en hadden ook als enige minimaal één grote kans (2 in totaal), maar wisten niet tot scoren te komen.

 

  • In 2022 is Mechelen het team met de meeste goals tegen (31, exclusief forfaitdoelpunten), tien hiervan kwamen in het laatste kwartier van een wedstrijd; ook dit het hoogste van alle JPL-teams dit kalenderjaar.

Voorspel & Win

Hoeveel goals worden er gemaakt aan het zeetje? Voorspel de uitslag en win leuke prijzen!

Vorig seizoen

Vorig seizoen pakten we zes op zes tegen de Kustboys. In Oostende won Malinwa met 2-4, in Mechelen werd het 3-0 voor geel-rood. Vooral het doelpunt van Rob Schoofs (3-0) van op zo'n 30 meter zit nog vers in ons geheugen, wat een beauty.