Steven Defour: "Moesten scherper en agressiever zijn"

Te weinig agressie, te weinig scherpte. Dat concludeert coach Steven Defour na de 4-1 opdoffer tegen OHL. "De eerste vijf minuten waren we niet agressief genoeg en komen we meteen achter. Daarna kregen we een aantal betere momenten, meer kansen, tot aan de blessure van Kerim (Mrabti). De stabiliteit viel toen weg en de 2-0 valt."

"In de tweede helft moesten we scherper en agressiever zijn, maar dat gebeurde dus niet", vult Defour aan. "Integendeel, het ging alleen maar bergaf en dan krijg je zulke scores." Al is de score misschien niet het grootste verlies van de namiddag. "Op het eerste beeld ziet de blessure van Kerim er niet goed uit, en dat is een ramp. Hij is één van de weinige jongens die agressief speelt en altijd vooruit wil voetballen. Als die uitvalt, is dat echt jammer."

Maar coach Defour maakt zich geen zorgen voor de komende weken. "We zullen goed omgaan met de huidige situatie, dat bekijken we volgende week. Ik vraag mijn spelers of ze de wil hebben om te winnen. De manier van spelen is hetzelfde, de tactiek en de analyses, maar je ziet in de statistieken zie je dat ze minder lopen, minder agressief zijn. De vraag is: wachten we tot aan de bekerfinale om in gang te schieten, of doen we dat nu?"

Jordi Vanlerberghe: "We lopen al een heel seizoen achter de feiten aan."

"We wilden vandaag scherp starten en dan zie je na vier minuten dat we achterkomen. Daarna doen we het op zich nog oké en we creëren ook wel kansen, maar dan vallen die drie andere goals veel te makkelijk. Ik kan het niet verklaren, het moet beter want we willen toch met een goed gevoel richting de bekerfinale gaan. Iedereen heeft nu drie weken om zichzelf klaar te maken."

"Het gebeurt wel vaker dat je een minder moment hebt, maar we lopen al een heel seizoen achter de feiten aan. Er vallen ook week na week spelers uit en daardoor moeten we te veel puzzelen, we hebben dit seizoen te weinig een fitte kern gehad. We zullen de knop weer moeten omdraaien en tonen dat we trots zijn om voor Mechelen te mogen spelen."

OH Leuven - KV Mechelen: Kakkers slikken vier treffers aan Den Dreef

Samenvatting

KV Mechelen heeft flink moeten incasseren tegen een enthousiast en efficiënt OHL. De Leuvenaars scoorden twee keer in de eerste helft, al deden de Kakkers niet onder in kansen en spel. In de tweede helft trok OHL de wedstrijd naar zich toe, scoorde nog twee keer en kwam nooit écht in de problemen tegen een zeer matig KV. De eerredder van Hairemans mocht niet meer baten.

Ons moment

Na 20 minuten knalde Storm tegen de binnenkant van de paal na een prima actie. KV Mechelen keek dan al tegen een vroege achterstand aan. Een gelijkmaker had misschien een heel ander wedstrijdbeeld gegeven. Het werd een match om snel te vergeten.

Welkom in het matchcenter van OH Leuven - KV Mechelen, hier blikken we terug op de vorige confrontatie met onze tegenstander en blikken we vooruit naar de match van zaterdag.

Vorige confrontatie

Mechelen - OH Leuven op speeldag 9 was een nagelbijtend gelijkspel. De akkers hielden goed stand met tien man, waardoor ze toch nog een punt thuis hielden.

Kijk mee naar de samenvatting van de wedstrijd.