Zakelijk KVM wint tegen Seraing (0-2)

Samenvatting: 
Malinwa deed wat het moest doen in Luik: winnen tegen de laatste in de stand, Seraing.

Hairemans brak in minuut 37 de ban met een doorschietende vrije trap. Even leek Seraing nog aan te dringen met een afgekeurde gelijkmaker, maar na de snelle 0-2 van Da Cruz in de tweede helft was de partij gespeeld. 

 

Ons moment:
De nul-twee van Da Cruz haalde de spanning uit de wedstrijd en zo kon de thuisploeg geen vuist meer maken.

Geoffry Hairemans: "Gedaan wat we moesten doen"

"Op een moeilijk bespeelbaar veld hebben we gedaan wat we moesten doen. Het was belangrijk om niet op achterstand te komen en dat hebben we gedaan. Toen de 0-2 viel was de wedstrijd gespeeld."

"Dat we hier ook nog de nul konden houden, geeft wel vertrouwen. Dinsdag hopen we ons te kunnen plaatsen voor de bekerfinale en daar kunnen we nu met vertrouwen naar toeleven."

Dimitri Lavalée: "Focus gehouden tot het einde"

"Dit doet deugd. Na de teleurstelling van vorige week, pakten we vandaag wel de verdiende drie punten. Op verplaatsing hebben we dit seizoen nog niet veel punten kunnen sprokkelen en daarom was het belangrijk dat het vandaag prijs was."

"Het was ook belangrijk om de focus te houden tot het einde van de partij. Dat is ons gelukt en nu kunnen we met vertrouwen de bekerpartij voorbereiden."

Steven Defour: “Deze zege doet deugd”

“Deze zege doet deugd, we hebben nu een belangrijke voorsprong in de strijd om het behoud. In de eerste helft konden we te weinig gevaar creëren. We hadden wel het balbezit, maar de ruimtes achter de verdediging bespeelden we niet goed.”

“Na de rust met de inbreng van Yonas Malede konden we wél de ruimte vinden. Het eerste kwartier in de tweede helft heeft voor het verschil gezorgd. Daardoor zijn we nooit meer in de problemen gekomen.”

Welkom in het matchcenter van Seraing - KV Mechelen. Hier bereiden we je helemaal voor op de matchdag van zaterdag 25 febrauri in en tegen Seraing. 

Feiten en inzichten

  • Mechelen incasseerde in elk van de laatste zes Jupiler Pro League-duels telkens exact twee doelpunten (12 goals in totaal), de laatste langere reeks met 2+ tegengoals dateert echter al van december 2017-februari 2018 (7 keer op rij).
     
  • RFC Seraing is de ploeg die in 2023 de minste Expected Goals noteerde (5,1) en bovendien de meeste Expected Goals tegenkreeg (14,7) in de Jupiler Pro League.
     
  • Marius Mouandilmadji scoorde drie keer in zijn drie Jupiler Pro League-ontmoetingen met KV Mechelen, tegen geen enkele andere club kwam de spits van RFC Seraing zo vaak tot scoren in 1A.
     
  • Nikola Storm scoorde drie keer met zijn laatste vijftien doelpogingen in de Jupiler Pro League, nadat de aanvaller van KV Mechelen slechts één keer scoorde uit zijn eerste 49 schoten in 1A dit seizoen.

De vorige confrontatie

In de competitie kregen we Seraing op Speeldag 7 over de vloer. Bij de rust leek Malinwa het laken naar zich toe te trekken. Een ongelukkig Luiks doelpunt dat via de rug van Thoelen in doel verdween, werd uitgewist door goals van Peyre en Walsh. 

Twintig minuten voor tijd ging het licht uit bij Malinwa. Een strafschop en een doelpunt van Marius zorgde voor een serieuze domper in het AFAS Stadion. KV bleef met lege handen achter en Seraing mocht met de drie punten naar Luik.