Gretig Essevee zet KVM opzij (2-0)

Samenvatting:
In een lastige eerste helft pakte Malinwa (alweer) een snel tegendoelpunt via een fraaie vrije trap van Rommens. Geel en rood voetbalde zonder veel diepgang en kwam alleen via Schoofs - tegen de lat - dicht bij de gelijkmaker.

Malinwa startte wel gretiger na de pauze, maar Bossut stond pal. Toen Vormer een strafschop uitlokte stond de 2-0 in minuut 72 via Gano op het bord. Toen was het over en uit voor Schoofs en co.

Ons moment:
De twee kansen voor Walsh vlak na de pauze hadden Essevee misschien opnieuw aan het twijfelen gebracht en vooral Malinwa wat vertrouwen bezorgd. De 1-1 viel echter niet.

Schoofs: “Niveau niet hoe het moet zijn”

“Het is zeer pijnlijk om hier te verliezen. 2-0 tegen Waregem is een slecht resultaat hé. Zeker de manier waarop we hier spelen... (zucht). We moeten veel beter gaan voetballen. Ons niveau is niet wat het kan en moet zijn. We kunnen veel beter maar we moeten het dan ook tonen."

Thoelen:”Twee belangrijke maanden, dat moet doordringen”

“Vandaag begonnen we niet scherp genoeg aan de wedstrijd. Die goal viel eigenlijk uit het niets en bovendien heel snel. Rommens trapte fenomenaal binnen en dan geraakten we plots de kluts kwijt.

We speelden ongeduldig, maakten de verkeerde keuzes. We herstelden dat langzaam aan wel, maar het was pas in de tweede helft dat we meer gevaar creëerden. Maar dan viel die penalty...”

"Of het penalty was? Ik vind het zeer licht, Vormer lokte het goed uit. Het is jammer dat we hier verliezen want januari en februari zijn belangrijk voor ons, dat moet doordringen bij iedereen.

Hopelijk draaien we snel de knop om met de vele matchen. En kan er nog een transfer voorin bij. Dat zal noodzakelijk zijn. Dat leeft in de groep.”

Defour: “Zulte Waregem gewoon beter”

“De thuisploeg kwam snel op 1-0, dat heeft ons niet geholpen. Al hadden we voldoende tijd om de score nog om te buigen. Zulte Waregem was gewoon beter vandaag.
Er waren momenten dat de wedstrijd had kunnen kantelen. Neem bijvoorbeeld de twee kansen van Sandy Walsh. Maar over de hele wedstrijd bekeken was het te weinig.”

“Of onze bank niet te jong was? Klopt, er zaten veel jongens op die nog maar weinig wedstrijden bij de A-kern hebben gespeeld. Dat moeten we intern zeker bespreken.Uiteindelijk lag het vandaag niet aan de bank.
Ook al had wat ervaring bij de wissels de partij iets extra kunnen geven. Maar goed, we moeten verder. Het e
nige positieve is dat we al zo snel de bekermatch hebben, zodat we deze match kunnen vergeten.”

Voorbeschouwing

Op zondag 8 januari staat de eerste wedstrijd van Malinwa in het nieuwe jaar op het programma. We kijken alvast uit naar de wedstrijd, delen interessante informatie met je en laten onze coach aan het woord daags voor de wedstrijd.

Feiten & inzichten

• In de laatste vier Jupiler Pro League-duels tussen Zulte Waregem en KV Mechelen kwamen beide teams tenminste twee keer tot scoren: tweemaal eindigde het in 2-2, Essevee won in december 2021 met 3-2 en Malinwa won in april 2021 met 4-2.
  • Zulte Waregem incasseerde 28 doelpunten in de negen thuisduels die het dit Jupiler Pro League-seizoen afwerkte (gemiddeld 3,11 per wedstrijd), het hoogste aantal in eigen huis voor een ploeg in een specifieke jaargang sinds Standard in 1943/44 (3,13).
  • 70 procent van de treffers die Zulte Waregem dit Jupiler Pro League-seizoen maakte vielen in de tweede helft (16/23), het hoogste percentage van alle ploegen in 1A deze jaargang.
  • Mechelen heeft dit Jupiler Pro League-seizoen zowel de speler met de meeste schoten op doel met rechts (Nikola Storm, 17) als de speler met de meeste schoten op doel met links (Rob Schoofs, 17) in de selectie.

Voorspel & Win

Kan je, met de informatie op deze pagina in het achterhoofd, een voorspelling maken over de wedstrijd tegen Zulte? Doe mee en maak kans op duotickets voor thuismatchen van Malinwa.

Ticketinfo nu beschikbaar

Ga je graag mee naar de eerste wedstrijd van Malinwa in 2023? De ticketinfo staat op onze website.

Vorige confrontatie

Het is nog maar twee maanden geleden dat Malinwa en Essevee de degens kruisten. Op 5 november 2022 kwam Zulte naar het AFAS Stadion Achter De Kazerne.

In die wedstrijd leek Malinwa vlak na rust de match in een beslissende plooi gelegd te hebben. Een voorzet van Ngoy werd in doel gedevieerd nadat Verstraete in de eerste helft al een mooi doelpunt maakte in de volley.

Toch kon Waregem vrij snel de aansluitingstreffer en de gelijkmaker scoren. De Oost-West-Vlamingen vielen nog met z'n tienen, maar kregen wel nog dé kans op de drie punten. Alec Van Hoorenbeeck redde de meubelen op de doellijn.