01 juni 2022

Officieel: Danny Buijs is nieuwe coach

De handtekeningen zijn gezet: Danny Buijs is de nieuwe trainer van Malinwa. “Ik ben superblij. Ik wil mijn steentje bijdragen om dit KV Mechelen verder uit te bouwen”, aldus de kersverse hoofdcoach.

Danny Buijs (39) en KVM hebben een overeenkomst van onbepaalde duur afgesloten. “We zijn tevreden dat we elkaar snel gevonden hebben”, zegt sportief directeur van KVM, Tom Caluwé. “Danny heeft het profiel waarnaar we op zoek waren. Hij is jong, ambitieus en heeft ervaring. Hij toonde bij FC Groningen dat hij op lange termijn kan werken. Ons eerste gesprek zat meteen goed. Zijn persoonlijkheid en beleving zullen bij KV Mechelen passen.”

Buijs: "Alles eraan doen om de interactie met het publiek te behouden"

Ook Danny Buijs zelf is blij met zijn nieuwe uitdaging bij geel en rood en tegelijkertijd nog steeds dichtbij zijn gezin. “Ik wou na 8 jaar Nederland heel graag een buitenlands avontuur aangaan én wou ook in de buurt van mijn drie kinderen blijven. Ik heb met een aantal clubs contact gehad, maar had meteen een goed gevoel hier. 

"Ik heb de directie gesproken, heb de wedstrijden tegen Gent en Genk gezien en zag de beleving op de tribunes. Die reactie na het 1-2 verlies tegen Gent, dat was toch fenomenaal? Ik ga er alles aan doen om de interactie en de sfeer met het publiek te behouden.”
Danny Buijs
-

Buijs vertrekt nu eerst nog op vakantie. “Ik ga even uitblazen. Rond 16 juni plannen we medische testen en op 20 juni beginnen we met de eerste groepstraining. Ik heb er zin in.”

Buijs zal als hoofdcoach samenwerken met assistent-trainers Fred Vanderbiest en Steven Defour en keeperstrainer Stef Pauwels. Die technische staf wordt de komende weken verder vervolledigd.