15 juni 2022

Yonas Malede nieuwe spits KV Mechelen

De 22-jarige aanvaller tekende vandaag een contract voor 3 seizoenen, met een optie voor extra jaar. Hij komt over van KAA Gent.

Malede speelde 77 matchen bij Maccabi Netanya vooraleer hij in januari 2021 naar Gent trok. Na Eli Ohana en Liroy Zhairi wordt hij de derde Israëliër in onze geel en rode kleuren.

Het plaatje klopt hier gewoon. Ik heb dan ook echt doorgeduwd om hier te kunnen komen spelen.
Yonas Malede
- spits KV Mechelen

“Ohana is een legende in Israël. Waanzinnig dat ik vandaag een truitje met het nummer 10 van hem mag aantrekken”, vertelt Malede.

“Ik moest niet lang nadenken om naar Mechelen te komen. Hoe zij tegen Gent speelden vorig seizoen, heeft een diepe indruk gemaakt op mij. Dat is het spel waarin ik ook het best fungeer”, gaat onze nieuwe spits verder. “Het plaatje klopt hier gewoon. Ik heb dan ook echt doorgeduwd om hier te kunnen komen spelen.”

De scoutingcel, onder leiding van sportief directeur Tom Caluwé, was al langer gecharmeerd door Malede: “Yonas stond in de winter al in onze belangstelling. Hij is een zeer interessante speler, die zich bij ons verder kan ontwikkelen. We zijn erg blij dat we hem definitief kunnen overnemen en geloven in het potentieel. Hij heeft ondanks zijn jonge leeftijd al ervaring opgedaan in zowel de Belgische als de Israëlische competitie. Daarnaast kan hij zowel op de flank als centraal in de spits spelen.”

De speler legde zijn medische testen al af en zal maandag mee opstarten in de voorbereiding van het nieuwe seizoen.