KV Mechelen vs STVV (2-3): Malinwa geeft 2-0 voorsprong uit handen.

Samenvatting:

KV Mechelen tegen STVV eindigt in een 2-3 nederlaag voor Malinwa. Na 70 minuten te domineren, geeft Mechelen de overwinning uit handen. Doelpunten van Bates en Bassette waren niet voldoende om de 3 punten thuis te houden. Een wereldgoal van Koita bracht STVV op gelijke hoogte, en in het slot van de wedstrijd maakt Ito de winning goal. 

 

Ons moment:

De 2-3 uitslag is een domper op het toch 65 minuten lang mooi voetbal van Malinwa. Toch bruisde het AFAS Stadion weer. Onze supporters stonden, met volle borst, als een blok achter onze Kakkers. Het luidkeels gezang heeft ons net niet over de meet gebracht. Chapeau Kakkers!

 

Feiten & inzichten

- Malinwa is de ploeg met de meeste overwinningen in de Jupiler Pro League in 2024, het is het gedeeld hoogste aantal 1A-zeges in een eerste kwartaal in de clubhistorie (ook 8 in 1987 & 1990). 

- KVM is ongeslagen in de laatste zeven thuiswedstrijden in de Jupiler Pro League (W4, G3), alleen Union SG en STVV zijn momenteel langer ongeslagen in eigen huis (allebei 11). 

- KV Mechelen verspeelde minder punten na het maken van de openingsgoal dan iedere andere ploeg dit JPL seizoen, tegenstander STVV liet juist de meeste punten liggen na een 1-0 voorsprong.

- De basiself van STVV was dit seizoen gemiddeld het jongst van alle ploegen in de Jupiler Pro League (23 jaar, 194 dagen), tegenstander Mechelen was juist het oudst van allemaal (26 jaar, 340 dagen).

Vorige confrontatie

In een ondergesneeuwd AFAS Stadion ging Malinwa met 0-2 onderuit tegen STVV. Smaakmaker van de Kanaries, Koita, bracht de bezoekers al na 5min op voorsprong. Net voor de rust werd de eindstand al vastgelegd door Ito. Op een met sneeuw bedekt tapijt kwamen zowel de Kanaries als onze Kakkers niet meer tot scoren.