Resem aan kansen leveren Kakkers geen drie punten op

Samenvatting

KV Mechelen en KRC Genk delen de koek na een interessante pot voetbal. KV speelde kans na kans bijeen in de eerste helft, al moest Coucke zich als eerste omdraaien op een zeldzame poging van Tolu. Gelukkig hing Schoofs al snel de bordjes in evenwicht. In de tweede helft zakte het tempo helemaal in en bleef de score ongewijzigd.

Ons moment

Wanneer de Kakkers een doelpunt nodig hebben, kunnen ze altijd op aanvoerder Rob Schoofs rekenen. De Mechelse spelverdeler nam een terug gekopte bal van Mrabti goed aan en verschalkte Vandevoordt. Kudos voor het voorbereidend werk van zijn Zweeds maatje en van Antonio.

 

Feiten & inzichten

- Alleen koploper Union pakte in 2024 zoveel punten als Malinwa in de JPL (10 – ook W3, G1).

- In eigen huis verloor KV Mechelen geen van de laatste tien duels met KRC Genk (W5, G5), al eindigden de laatste vier thuisduels allemaal gelijk. De laatste nederlaag van Malinwa tegen de Limburgers achter de Kazerne dateert al van februari 2014. 

- Voor het eerst sinds 2008 begon KRC Genk zonder zege aan een nieuw kalenderjaar. De Genkies kunnen voor het eerst sinds oktober 2021 drie keer op rij verliezen in 1A. 

- Malinwa scoorde dit seizoen al dertien keer in het laatste kwartier van de wedstrijd, vaker dan iedere andere ploeg. Altijd blijven strijden. 

Vorige confrontatie

Een matig Mechelen en een efficiënt Genk zorgden voor een nederlaag voor onze Kakkers. Het hoogtepunt van de wedstrijd was de onvoorwaardelijke steun van onze supporters, nogmaals een welgemeende merci, Kakkers!