Geen punten voor Malinwa (1-2)

Samenvatting

Een boeiende partij tegen OH Leuven eindigt in een verlies voor KV Mechelen. Malinwa kende een minder begin van de wedstrijd met tegendoelpunten in het begin en op het einde van de eerste helft. De aansluitingstreffer van Pflücke mocht er zijn, maar leverde helaas niets op. KV kreeg veel kansen, maar blijft met lege handen achter.

Ons moment

Het zure verlies voor Malinwa lag niet aan de Mechelse goalie. Gaetan Coucke stopte in de eerste helft uitstekend een strafschop, waardoor de ploeg weer motivatie kreeg. Naast een aantal andere knappe reddingen, verdient de penaltysave het moment van de match.

 

Persbabbel na de match

Dit is de analyse van coaches Marc Brys en Steven Defour na de wedstrijd.

Feiten & inzichten

  • Alleen Club Brugge schoot dit seizoen meer op doel dan KV Mechelen, waarvan er zeven in het vorige duel met STVV.
     
  • KV Mechelen won geen van de laatste drie duels met OH Leuven (G1, V2) en kan die reeks voor het eerst in de clubgeschiedenis uitgebreid zien worden naar vier.
     
  • Van alle spelers met minstens 150 speelminuten dit seizoen creëerde geen enkele speler gemiddeld zoveel kansen als Mechelen-middenvelder Patrick Pflücke (4,8).
     
  • OHL-middenvelder Siebe Schrijvers noteerde dit seizoen meer tackles (32) en intercepties (18) dan iedere andere speler in de competitie.

Voorspel & Win

Waag je kans en voorspel de uitslag van onze match tegen OHL. Misschien win jij wel de wedstrijdtickets voor een volgende thuismatch van Malinwa.

Vorige confrontatie

De laatste confrontatie tegen OH Leuven was er een in mineur. OH Leuven was de betere ploeg en won in eigen huis 4-1.