KV Mechelen vs Westerlo: Malinwa op weg naar de Playoffs

Samenvatting

KV Mechelen tegen Westerlo eindigt op een keurige 3-1 zege voor Malinwa. Mechelen doet wat het al heel het jaar doet, winnen. Een extreem efficient Mechelen zet Westerlo aan de kant na doelpunten van Mrabti en Pflücke. Onze Kakkers springen zo naar de vijfde plek, en kunnen zo beginnen dromen van de Playoffs.

 

Ons moment

Malinwa kan beginnen dromen van de Playoffs na een overwinning tegen Westerlo. Kerim Mrabti zette Malinwa op rozen na 10 minuten. Zijn tweede doelpunt viel niet veel later, en gaf zowel spelers als supporters een bevrijdend gevoel.

 

Feiten & inzichten

- De drie Jupiler Pro League-matchen tussen KV Mechelen en KVC Westerlo sinds 2022 zagen gemiddeld 5,3 goals (16 goals in 3 matchen), Malinwa won twee van deze matchen (5-4 in augustus 2022 en 3-2 in augustus 2023). 

- KV Mechelen kwam in de laatste tien thuismatchen in de Jupiler Pro League telkens tot scoren (24 goals in totaal, 2,4 gemiddeld), zes van deze matchen werden door Malinwa gewonnen (G1, V3), waaronder de laatste ontmoeting (5-4).

- Westerlo kan zich officieel veilig spelen in de Jupiler Pro League dit seizoen, mede afhankelijk van de resultaten van Charleroi en OH Leuven deze speelronde.

- Westerlo verloor de laatste twee Jupiler Pro League-matchen zonder te scoren (0-1 tegen STVV en Charleroi), de laatste keer dat ze drie keer op rij het net niet konden vinden was in maart-april 2020 (3, waaronder tegen Mechelen). 

- KV Mechelen pakte de meeste punten dankzij goals in de laatste tien minuten dit seizoen (10), terwijl ze ook de enige ploeg zijn die nog geen punt verspeelde na de tachtigste minuut.

Vorige confrontatie

Van een remontada gesproken! Na 75 minuten spelen stond het 0-2 in het voordeel van Westerlo. Hier bracht Pflücke eigenhandig verandering in, met drie assists bekroonde hij zich tot de man van de match op zijn debuut. Op tien minuten tijd trok KV de scheve situatie volledig recht, eindstand 2-3.