Malinwa verliest met 2-0 van STVV

Samenvatting:
STVV startte scherper dan KVM en werd daarvoor ook beloond met de 1-0 van Hashioka na een half uur spelen. Cobbaut, Mrabti en Schoofs kregen kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet.

Malinwa probeerde in de tweede helft wel meer druk te zetten, het was de thuisploeg echter die in minuut 63 de wedstrijd in een definitieve plooi legde. Ito gunde zichzelf met een mooie actie de 2-0.


Ons moment:
Net voor de pauze hadden Cobbaut en Schoofs de kans op de 1-1. Dat had wat geweest voor Elias, de debutant. Of voor de kapitein die vanochtend opnieuw vader werd. 
 

Nabeschouwing: bekijk de persconferentie van de trainers

De twee coaches reageerden na de 2-0 op het veld van STVV. Bekijk hieronder de persconferentie, met dank aan mediapartner Radio Reflex.

Bekijk het "Discours van Defour"

Het Discours van Defour is er even tussenuit geweest. Maar in aanloop naar de match tegen STVV lukte het opnieuw om samen te zitten met T1 Steven Defour. Bekijk hieronder de voorbeschouwing richting dit weekend.

Voorbeschouwing

We blikken vooruit naar de match tegen STVV door de twee ploegen eens naast elkaar te leggen.

Feiten & inzichten

  • STVV-aanvaller Koita is de speler met de meeste schoten (15) en schoten op doel (5) van buiten het strafschopgebied in de JPL dit seizoen.
  • KV Mechelen won de laatste JPL-match op verplaatsing en kan voor het eerst sinds september-oktober 2021 opeenvolgende uitwedstrijden in de competitie winnen (toen 3).
     
  • STVV (91) en KVM (84) zijn de twee teams die dit seizoen in open spel de meeste passketens van 10+ passes noteerden.
     
  • STVV verloor slechts één van de laatste zeven Jupiler Pro League-matchen tegen KV Mechelen in eigen stadion (W5, G1), nadat het er drie van de vijf daarvoor verloor (W1, G1).

Voorspel & Win

Denk je dat je een correcte voorspelling kan doen van deze wedstrijd? Doe mee en wie weet win jij een duoticket voor een thuismatch van Malinwa 🤩

Vorige confrontatie

Het vorig duel met Sint-truiden kleurde geel en rood! Malinwa won de thuiswedstrijd met 1-0 na een laat penalty doelpunt van Hairemans.