19 oktober 2020
Terug 19 oktober 2020

KV MECHELEN EN EXTERNE CLUBS SLAAN HANDEN IN ELKAAR EN RICHTEN ‘HANDS’ OP

‘HANDS’ is de nieuwste samenwerking tussen elitevoetbalclub KV Mechelen en maar liefst 25 ploegen in en rond Mechelen. Het project moet een begrip worden binnen de regio onder de leuze: SAMEN STERK – VERSTERK ELKAAR. De eersteklasser gaat voor een win-winsituatie, verstevigt zijn positie in de regio en garandeert maatwerk voor elke club.

De afgelopen jaren, sinds 2011, werkte KV Mechelen al nauw samen met Rupel Boom. Doorheen de jaren kwamen hier de voetbalclubs KSK Wavria, KHO Wolvertem-Merchtem, KFC Eppegem en KSK Heist bij. De Elitevoetbalclub maakte er een erezaak van om dat netwerk uit te breiden en zo nog sterker te worden in de regio. Daarom staken de elitevoetbalclub en technisch verantwoordelijke van de bovenbouw Koen Boghe onlangs de koppen bij elkaar en zag HANDS, een samenwerkingsproject binnen de regioperimeter van 30km met externe clubs, het levenslicht. Op minder dan één seizoen tijd groeide de samenwerking met vijf clubs uit tot maar liefst vijfentwintig voetbalteams. Toeval of niet, vijfentwintig is ook het stamnummer van de Mechelse elitevoetbalclub.

“We willen elkaar gewoon versterken,” zegt Koen Boghe, “Het is de bedoeling dat dit project een win-winsituatie wordt voor alle clubs. Jongens die bij ons onderweg afhaken of net niet in de eerste ploeg geraken, kunnen sowieso naar de andere clubs binnen ons HANDS-netwerk doorstromen. We maken een individuele samenwerking op maat met elke club en ondersteunen maximaal om zo de clubs en de regio in zijn geheel beter te maken en meer talenten te laten doorontwikkelen.” gaat Koen Boghe verder. “We delen al onze voetbalkennis en manier van werken die al jaar-en-dag, in binnen- en buitenland, hoog aangeschreven staat. Hierin dragen we waarden en normen, discipline, passie en inzet hoog in het vaandel.”

KV Mechelen zet zich hier geenszins op een hoger schavot. “Nee, wij zijn een meewerkende partner in dit geheel. Het gaat om communicatie in alle openheid en een afgesproken gentlemen’s agreement tussen alle clubs.”

De samenwerking is de start van een langdurige en transparante verbintenis. Een van de doelstellingen is dat iedere jeugdspeler het recht heeft om op zijn eigen niveau te spelen. “We willen met HANDS nauwe banden smeden tussen alle deelnemende clubs,” zegt de TVJO van de Bovenbouw van KV Mechelen. “Het project wordt maatwerk voor elke club.”

Het KVM-DNA, de diepgewortelde en specifieke manier van trainen en spelen wordt gedeeld met de clubs van dit project. Alle clubs uit het HANDS-netwerk mogen per seizoen gratis wedstrijden bijwonen van het eerste elftal in het AFAS- stadion achter de kazerne.

“Dit project is zeker niet het eindpunt. We verspreiden samen de principes van dit HANDS- project verder en proberen zo de familie uit te breiden,” aldus Koen Boghe, “Er zijn zelfs al gesprekken aan de gang met nog meer geïnteresseerde voetbalclubs.”