29 april 2022

Dames behalen licentie Super League

Het is zover. KV Mechelen heeft volgend seizoen twee teams op het hoogste niveau. Want na de licentie voor de Jupiler Pro League bij de mannen is nu ook die voor de Super League bij de vrouwen binnen.

De titelstrijd tussen onze Dames A en Gent B in eerste nationale (de tweede afdeling in het vrouwenvoetbal) ligt nog volledig open, maar de promotie naar de hoogste reeks is nu wel al een zekerheid. CEO Frank Lagast is verheugd met de verkregen licentie: “Dat onze dameswerking deze stap kan zetten, is een belangrijke mijlpaal voor onze club.”

Dit kadert perfect binnen ons verhaal van inclusie waar we al een tijdje aan schrijven
Frank Lagast
- CEO KV Mechelen

“We zetten als geel-rode familie onze schouders onder dit project en willen hen gestaag laten groeien”, gaat onze CEO verder. “Zo kunnen we hopelijk nog meer meisjes de kans bieden om bij KV Mechelen te komen voetballen. Dit kadert perfect binnen ons verhaal van inclusie waar we al een tijdje aan schrijven.”

Van caféploeg tot Super League

Over een verhaal gesproken, volgend jaar bestaat onze dameswerking 20 jaar. Een mooiere manier om dit jubileum te vieren had voorzitster Marie-Paule De Bell zich niet kunnen inbeelden. “Dit is de bekroning van een ongelooflijk parcours."

"We zijn in 2003 beginnen voetballen met vrouwelijke fans van KV. Die dames moesten zelfs nog leren wat een inworp was. Van caféploeg over de provinciale reeksen naar de Super League, ik ben waanzinnig trots op iedereen die hieraan heeft meegewerkt.”

Uitgroeien tot vaste waarde

Een tijdje geleden maakte de club de nieuwe coach van onze Dames A al bekend: Farid Goreishvand. Maar daar stopt het werk van Leen Glazemakers en Ilse Laarmans, de twee sportieve verantwoordelijken, niet. “We hebben een aantal seizoenen geleden een plan voor 4 jaar opgesteld. We zitten nu één jaar voor op schema”, vertelt Ilse Laarmans.

“Het momentum was er om de stap te zetten en dan gaan we er ook voor. We gaan niet naar de Super League voor één seizoen. We willen een stabiele ploeg en gevestigde waarde worden in die competitie.”

Qua transfers kijken we vooral naar jonge speelsters die al ervaring hebben in de Super League.
Leen Glazemakers
- Sportief verantwoordelijke KV Mechelen Dames

Wat we de op het veld mogen verwachten van onze dames, kan Leen Glazemakers ons meegeven: “We bouwen verder op de basis van dit seizoen. Die meisjes worden onze ruggengraat. Zij hebben deze promotie dan ook afgedwongen. Qua transfers kijken we vooral naar jonge speelsters die al ervaring hebben in de Super League. Zij kunnen mee groeien met het project van KV Mechelen. Zo zetten we de clubfilosofie, die ook bij de mannen heerst, verder.”