Geen doelpunten in laatste match voor Vrancken en Kaya

Samenvatting

De galamatch voor Onur Kaya en Wouter Vrancken is in een scoreloze 0-0 geëindigd. Genk had met voorsprong de meeste kansen, maar vergat telkens af te werken. KV Mechelen vergat dan weer op het einde met de volle buit te gaan lopen. Geen winnaar in de laatste partij van het seizoen. 

 

Ons moment

Het moment van de match stond al bijna op voorhand vast. En daar gaat een doelpuntloze partij geen verandering in brengen. Na 4 seizoenen nemen we afscheid van onze keizer en zijn kleine generaal. Bedankt, Wouter en Onur, voor alles!

 

Onur Kaya: "Er begint een nieuw tijdperk voor mij"

Na een uur voetballen ging Onur Kaya onder luid applaus naar de kant. Voor de laatste keer in zijn carrière, en dat raakte 'm duidelijk. "Je beseft dat het afgelopen is. Ik voetbal van mij zesde, achtien jaar als prof en je weet dat de volgende dag een ander leven op je staat te wachten. Je beseft het nu pas, de laatste weken waren het vooral grapjes, maar nu de laatste dagen waren emotioneel. Ik wil vooral iedereen bedanken. Ik heb echt genoten, ik heb de laatste 2 jaar niet zo veel meer gevoetbald. Het was ook tegen een van de moeilijkste teams van België, maar ik probeerde zo veel mogelijk te genieten en dat is gelukt."

"Ik heb er nooit een probleem van gemaakt dat ik niet speelde, die laatste twee jaar", gaat Kaya verder. "Ik was er altijd voor mijn collega’s. De sfeer was hier top, om dat mee te maken als team, met de technische staf, maar nu zal er sowieso een ander tijdperk komen. De spelers gaan weg, bepaalde jongens die vertrekken of nog zullen vertrekken. Maar een club met zo’n supporters, hoort gewoon in de top van de competitie. Ik zat in tranen, omdat je beseft dat veel mensen respect voor mij hebben. Ik ben niet meer de Kaya van 6 jaar geleden, maar ik heb toch een heel parcours afgelegd. Ik was altijd gerespecteerd, en dat zal ik nooit vergeten."

Jordi Vanlerberghe: "Op een positieve noot afsluiten"

Jordi Vanlerberghe kijkt positief terug op de wedstrijd, die toch vooral in het teken stond van Wouter Vrancken en Onur Kaya. "We wilden ze vooral een waardig afscheid geven. Als je dan 0-5 verliest is dat toch een beetje een smet. Ik denk dat we met een positieve noot hebben kunnen afsluiten, ook voor hen. Ik denk dat we als groep ontzettend veel hebben kunnen opsteken van de coach en dat we ook snappen dat hij nu een nieuwe stap wil zetten."

Verder mag het resultaat er ook zijn tegen een sterke tegenstander als Racing Genk, weet ook Vanlerberghe. "Laat ons zeggen dat we nog eens een clean sheet hebben gehouden. Er waren goeie momenten voorin, goede momenten voor ons, maar laat ons vooral ook zeggen dat het deze wedstrijd misschien wel op was. Al bij al kunnen we zeker tevreden zijn."

 

Wouter Vrancken: "Trots en dankbaar"

“Ik heb niet veel te vertellen over de wedstrijd. We speelden niet onze beste partij, maar dat is op zo’n emotionele avond bijzaak. Ik ben enorm trots op het parcours dat we samen met de hele club hebben afgelegd. We hadden elke schakel in deze club nodig om zo’n positief parcours te kunnen afleggen en dat is ons gelukt.”

“Ik vertrek met een gevoel van trots en dankbaarheid. We werden kampioen, wonnen de beker van België en speelden veel intense en mooie wedstrijden. Een hele dikke merci aan iedereen!”

Coach Wouter Vrancken gunt Onur Kaya basisplaats in afscheidsmatch

Voorbeschouwing

Op zaterdag 21 mei nemen we het in het AFAS Stadion op tegen KRC Genk. Dit is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2021-2022. Om 20u45 wordt de zesde en laatste wedstrijd van de Europe Play-offs op gang getrapt. Hier alvast een overzicht van ons eerder duel met de Limburgers tijdens deze Play-offs. 

Voorspel & win

Weet jij wat de score wordt tijdens onze laatste thuiswedstrijd tegen KRC Genk?

Doe mee en maak kans op leuke prijzen!

Hieronder alvast enkele interessante inzichten.

Inzichten

  • KV Mechelen verloor slechts twee van de 24 thuisduels met KRC Genk in de Jupiler Pro League (W13, G9): in april 2003 (2-6) en in februari 2014 (0-2).

 

  • KRC Genk verloor slechts één van de laatste dertien wedstrijden in de Jupiler Pro League Play-offs (W8, G4): de meest recente tegen KAA Gent (0-2 in eigen huis).

 

  • KV Mechelen maakte 52 procent van de doelpunten dit Jupiler Pro League-seizoen voor rust (33/63), het hoogste percentage van alle ploegen in de competitie, terwijl Malinwa ook procentueel de minste goals incasseerde in de eerste helft (35% – 23/66).

 

  • KRC Genk stond dit Jupiler Pro League-seizoen de minste minuten op voorsprong van alle ploegen die deelnemen aan de Play-offs (261).

 

  • KV Mechelen pakte dit seizoen zestien punten na een achterstand in eigen huis, meer dan iedere andere ploeg in de Jupiler Pro League, terwijl KRC Genk negen punten pakte na een achterstand op verplaatsing, ook meer dan iedere andere ploeg in 1A.

De vorige confrontatie

Eind april verloren we met 4-2 van de Limburgers. Onze jongens kwamen op het halfuur op achterstand na een doelpunt van Muñoz. Op het uur zorgde Hairemans na een assist van Cuypers voor de 1-1. Na opnieuw te zijn achter gekomen zorgde onze kapitein, Rob, met een heerlijke vrije trap voor de gelijkmaker. Jammer genoeg konden we de 2-2 niet vasthouden. Eerst Bongonda en vervolgens Paintsil zorgden voor een Genkse overwinning.