Tienkoppig KV Mechelen pakt een punt tegen OHL

Samenvatting

KV Mechelen moet tevreden zijn met een scoreloos gelijkspel tegen Oud-Heverlee Leuven. KV Mechelen speelde enkele goede kansen bijeen, maar werd vooral gepakt door de onbesuisde rode kaart van Da Cruz. Malinwa speelde nog een helft met tien, hield stand en bleef aanvallen. Helaas leverde dat geen overwinning op.

Ons moment

De wedstrijd kende dan wel geen winnaar, het werd wel een speciaal moment voor Frederic Soele Soele. De zestienjarige spits, amper drie jaar bij KV Mechelen, maakte vandaag z'n debuut voor Malinwa en toonde zich meteen sterk.

Thibaut Peyre: "Defensief stonden we goed"

Er zat dan wel geen overwinning in, Thibaut Peyre is niet rouwig met een punt. "We spelen tegen een goede ploeg. Als verdediger kan ik best tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Voor aanvang hoopten we natuurlijk op meer, maar we hebben niet verloren. Dat is ook belangrijk, zeker gezien de omstandigheden."

"Defensief stonden we goed", bevestigt Peyre nogmaals. "We hebben weinig duels verloren en de communicatie verliep vlot. Maar de coach zei tijdens de rust ook dat we hier zeker nog konden winnen. Er moest maar een bal goed vallen op hoekschop of een vrije trap, dat zou genoeg zijn."

Steven Defour: "Pluim voor de jongens omdat ze bleven vechten"

Coach Danny Buijs pakte kort voor affluiten nog twee keer geel wegens herhaaldelijk protest tegen de scheidsrechter. Steven Defour nam daarom zijn plaats in tijdens de trainersbabbel. "De wedstrijd veranderde compleet na de rode kaart. We moesten onze tactiek aanpassen, terugzakken en opletten omdat ze gevaarlijk zijn op de tegenaanval. Dat hebben we vooral proberen wegnemen bij hen."

Defour heeft lof voor de spelers, gezien de moeilijke situatie in de tweede helft. "Een pluim voor de jongens, zeker als je de tweede helft gezien hebt. Ze zijn blijven vechten tot de laatste minuut. Een bijzondere pluim gaat naar een jonge kerel van 16 (Frederic Soele Soele, red.), die vandaag een prima debuut maakt. We hebben gezegd dat hij er zeker van moet genieten."

Sandy Walsh: "De supporters pushten ons in de tweede helft vooruit"

“Je kunt zeggen dat dit een gewonnen punt is; we spelen de tweede helft met tien man tegen een team dat wel in vorm is. Maar of we ook tevreden zijn met het punt? We willen altijd winnen eh. Het vooral dankzij ons geweldig publiek dat we het geloof behielden in meer dan een gelijkspel. Ze pushten ons in de tweede helft vooruit. We zijn ook niet echt een ploeg die constant wilt verdedigen, helaas viel de bal dan niet goed. We mogen wel benadrukken dat we met tien man een clean sheet behalen, dat is positief voor de volgende weken.”

Fase per fase

Opstelling

Voorbeschouwing

Graag kijken we voorafgaand aan de wedstrijd van 17 september terug naar de vorige confrontaties tussen Malinwa en OHL. Hier vind je de samenvatting van de match van vorig seizoen, enkele inzichten en een voorbeschouwing met onze T1, Danny Buijs

Feiten en inzichten

  • Mechelen is de enige ploeg die dit Jupiler Pro League-seizoen nog niet scoorde én nog geen doelpunt incasseerde in het eerste kwartier van de wedstrijd.

 

  • Alleen Royal Antwerp (20,7%) noteerde een hogere schotconversie dan Mechelen (19,1%) en OH Leuven (17,4%) dit Jupiler Pro League-seizoen.

 

  • Rob Schoofs scoorde deze Jupiler Pro League-jaargang al vier keer, in slechts één van zijn voorgaande negen seizoenen kwam de middenvelder vaker tot scoren (6 goals in 2020/21), al wist de aanvoerder van Mechelen het net niet te vinden in zijn vijf eerdere ontmoetingen met OH Leuven.

 

  • Mathieu Maertens was in elk van zijn laatste vier Jupiler Pro League-duels direct betrokken bij een doelpunt (2 goals, 2 assists) en is de eerste Belg die dat lukte namens OH Leuven sinds de terugkeer van de club op het hoogste niveau in 2020.

Voorspel & win

Voorspel de uitslag van de wedstrijd en win leuke prijzen.

Vorig seizoen

Vorig seizoen speelde we maar één keer tegen OH Leuven. Achter De Kazerne werd er met 2-0 gewonnen met doelpunten van Storm en Mrabti. Voor de tweede match gaf Malinwa verstek wegens een te groot aantal Covidbesmettingen.