15 mei 2022

Officieel: Wouter Vrancken verlaat KVM

Het is officieel: de wegen van Malinwa en coach Wouter Vrancken scheiden na dit seizoen. “Wouter realiseerde hier iets unieks, hij ambieert een stap hogerop en we willen hem die kans geven”, klinkt het bij KVM.

Er werd al aandacht aan besteed in de pers, op café en in onze tribunes. ‘Blijft Wouter Vrancken de coach van KV Mechelen na dit seizoen?’ Na vele gesprekken tussen club en trainer zijn beide partijen overeengekomen dat hun wegen zullen scheiden na de laatste wedstrijd tegen KRC Genk op 21 mei.

Uniek verhaal geschreven

“Wat Wouter bij KV Mechelen heeft verwezenlijkt, is uniek”, zegt Frank Lagast, CEO van KV Mechelen. “We nemen afscheid van een coach die in een periode van vier jaar promoveerde naar 1A, de Beker van België won en drie maal in de subtop van het klassement eindigde. Hij ambieert een stap hogerop, wij willen hem die kans geven.”

Vrancken heeft bij KVM nog een contract van onbepaalde duur, maar Malinwa engageert zich om mee te werken aan een overgang naar een andere club.

Afscheid van een echte Kakker

“We willen Wouter bedanken voor de heerlijke periode die we samen beleefden”, vult sportief directeur Tom Caluwé aan.

“Wouter heeft geel-rood bloed door zijn aderen stromen. We nemen afscheid als kameraden. Kameraden die de komende jaren nog zullen afspreken voor een paar pintjes en leuke wedstrijden in het AFAS Stadion.”

Het waren grandioze jaren.
Wouter Vrancken
- Coach KV Mechelen

"Ik ben de club, mijn staff, spelers en supporters dankbaar voor vier ongelofelijke jaren. Als ik bekijk wat we allemaal samen bereikt hebben: daar ben ik echt fier op. Het zal vreemd zijn als ik het nieuwe seizoen niet meer in Mechelen start... (mijmert). Ik heb hier vrienden voor het leven gemaakt. KVM gaf me de kans om me als coach verder te ontwikkelen en me in 1A te tonen. Het waren grandioze jaren."

"En nu? Sowieso gaan we er zaterdag tegen Genk nog eens vol voor. Wat dan volgt, dat zien we nog wel. Waar ik naartoe ga, dat heb ik nog niet beslist."

Op zoek naar een nieuwe coach

Vrancken opvolgen als trainer zal geen evidentie worden gezien zijn staat van dienst en verwezenlijkingen bij Malinwa”, gaat CEO Lagast verder. ”Als we het ideale profiel samenstellen, zal Wouter steeds bovenaan onze wenslijst staan."

”Nu kijken we met een positieve en ambitieuze blik uit naar de komst van een nieuwe coach. We zijn opnieuw op zoek naar een enthousiast en ambitieus profiel die de waarden van een familieclub als KV Mechelen belichaamt. De nieuwe coach bouwt verder op de stevige fundamenten die Wouter neerzette. De nabije toekomst zal uitwijzen wie het roer overneemt."