Kakkers kunnen weer winnen!

Samenvatting

Eindelijk! Na een intense pot voetbal tegen Charleroi weten de Kakkers weer wat winnen is. Hairemans scoorde een strafschop, na een prima actie van Bassette. Tegen 10 Carolo’s kon KV nog heel wat kansen bijeen spelen, maar het bleef bij 1-0. Een deugddoende zege.

Ons moment

Wat oorspronkelijk op een weggewerkte bal van de verdediging leek, werd door Bassette omgetoverd tot een uitstekende dieptepass. De vinnige spits nam de bal aan op de borst en spurtte Marcq helemaal in de vernieling. Die trok uiteindelijk aan de noodrem en moest naar de kleedkamers. Hairemans zette de strafschop om, maar de jonge aanvaller verdient ons moment.

Persbabbel na de match

Beide trainers laten hun licht schijnen op de wedstrijd.

Voorbeschouwing

Malinwa stroopt de mouwen op voor de komst van Charleroi op zaterdag 11 november. We blikken vooruit op de confrontatie met onze volgende tegenstander.

Feiten & inzichten

  • De vijf laatste confrontaties tussen KVM & Charleroi in de reguliere competitie eindigde in een gelijkspel, evenveel als voor de voorgaande 37 ontmoetingen tussen beide ploegen in Mechelen in 1A (20 zeges voor Mechelen, 12 voor Charleroi).
  • 61%  van de speelminuten van KV Mechelen werden seizoen volgemaakt door Belgische spelers, het hoogste percentage van alle teams in 1A. Bij Charleroi ligt dat percentage juist het laagst (13%).
     
  • De laatste tien goals van Malinwa in de JPL vielen allemaal in de tweede helft, nu al de langste dergelijke reeks voor geel-rood deze eeuw. Het laatste team dat elf opeenvolgende treffers na rust maakte is Royal Antwerp in mei 2021 (11).
     
  • Van alle spelers die dit seizoen nog geen succesvolle voorzet gaven, gaf Kerim Mrabti de meeste voorzetten (14). De Zweed gaf in totaal zestien assists in 1A, maar geen daarvan volgde uit een voorzet.

Voorspel & Win

Durf jij een voorspelling doen? Wat wordt de uitslag tegen Charleroi volgens jou? Doe mee en maak kans op duotickets voor een thuismatch van Malinwa.

Vorige confrontatie

Onze laatste confrontatie met Charleroi was teleurstellend. In het eigen AFAS stadion scoorden we twee keer binnen de 30 minuten, maar na de rode kaart van Schoofs was het nog meer dan de helft van de wedstrijd zweten. Eindstand 2-2.