Gepubliceerd 25/04/2023 om 13:22

KVM in zee met Sporchefs van Kookeiland

Terug naar overzicht

KV Mechelen gaat een samenwerking aan met Kookeiland. Met zorgvuldig uitgedachte recepten en kraakverse producten willen we de sportieve prestaties van onze spelers positief beïnvloeden.

In de altijd evoluerende wereld van de sport is de trainingsintensiteit en -frequentie al lang niet meer het enige waarop gefocust wordt. Steeds meer atleten en sportbedrijven gaan op zoek naar manieren waarop ze hun fitheid en sportprestaties op het veld, ook naast het veld kunnen verbeteren.

In de zoektocht naar dat tikkeltje extra liet Malinwa haar oog vallen op de diensten van Kookeiland en haar afdeling Sportchefs, een bekende naam in de culinaire sportwereld.

Sportchefs

Al enkele jaren zijn de Sportchefs van Kookeiland voedingspartner van onder meer mountainbike teams Cannondale en Specialized. Wielerploegen als Soudal-Quick-Step, Rabobank en Lotto behoorden tot hun sportklanten. En ook atleten als de Borlées en Nafi Thiam krijgen begeleiding tijdens hun trainingskampen in Zuid-Afrika.

Ook tijdens internationale wedstrijden wordt gerekend op de expertise van de Sportchefs. Op locatie zorgen ze voor de optimale voeding. Die dient niet alleen als brandstof voor geweldige resultaten, maar ook als basis voor de recuperatie na de inspanning. Het Vuelta-succes van Remco Evenepoel doet sowieso nog een belletje rinkelen.

Geweldige uitdaging

“Het is niet onze eerste stap in de voetbalwereld. PSV Eindhoven haalde zelfs een van onze Sportchefs binnen als hun vaste Food coach”, vertelt Lissa Laureyssen, COO van Kookeiland.

“Die ervaring levert veel interessante kennis op. Die gaan we nu toepassen bij geel-rood. We zijn erg blij om bij een prachtige club als KV Mechelen aan de slag te kunnen. KVM is een club met een mooie en rijke geschiedenis. We vinden het een geweldige uitdaging om het culinaire verhaal hier mee in te vullen”, besluit Laureyssen.

Individueel, lokaal en zero waste

“We zijn erg tevreden met deze samenwerking. De eetcultuur in de topsportwereld kende de laatste jaren een enorme boost.”, vertelt Directeur Gert Van Dyck. “De Sportchefs focussen zich op ieder detail en baseren zich op het individuele profiel van de speler en de intensiteit van de inspanning die geleverd werd of moet worden.”

“Bovendien zorgt deze samenwerking ervoor dat we op het eind van de rit ook een pak minder voeding in de vuilbak moeten gooien. De Sportchefs koken dagvers, met lokale, seizoensgebonden producten. Met de zero waste strategie wordt onze afvalberg een pak kleiner dan die vroeger was.”

Heel sportend (KV) Mechelen

Niet alleen de A-kern van KVM zal profiteren van deze samenwerking. Ook Jong KVM en KVM Dames krijgen voeding op maat bij al hun wedstrijden.

Daarnaast zullen er ook enkele kookworkshops voorzien worden samen met onze Sportchefs. In eerste instantie voor onze jeugdvoetballers en hun ouders. Het is erg interessant zijn om te weten welke maaltijd best volgt op welke soort fysieke inspanning.

Later wordt er ook gekeken naar workshops voor keukenmedewerkers van lokale sportclubs uit de regio rond Mechelen. Met een paar bewuste voedingskeuzes kunnen ook zij hun steentje bijdragen aan de sportieve prestaties van hun club.